Acasă Local Dolj Craiova: Prins în timp ce vindea ţigări de contrabandă

Craiova: Prins în timp ce vindea ţigări de contrabandă

-

Jandarmi doljeni aflaţi, ieri, în timpul executării unei acţiuni pe linia combaterii comercializării fără drept a produselor accizabile, în zona Pieţei Bigul Nou, din Craiova, au depistat un tânăr care deţinea într-o plasă de culoare neagră mai multe cartuşe de ţigări.
Jandarmii au procedat la oprirea şi stabilirea identităţii acestuia şi fiind întrebat cu privire la cartuşele de ţigări deţinute, fără marcaj fiscal legal, numitul B. I. A., în vârstă de 22 ani, din Craiova, nu a putut să justifice provenienţa acestora şi a recunoscut că nu posedă astfel de documente.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
Întreaga cantitate de 800 ţigarete a fost predată pe bază de proces-verbal reprezentanţilor Direcţiei Regionale Vamale Craiova, iar dosarul va fi înaintat organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

AUDIO / Emil Săndoi, la Repriza de Sud

Fostul mare fundaş al Ştiinţei şi antrenor al Universităţii Craiova, Emil Săndoi, a fost prezent în această seară în studioul Radio Sud...

SCM Craiova îşi joacă şansele în Cupa EHF

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va disputa, în acest weekend, duelurile cu formaţia norvegiană Tertnes, din turul doi preliminar al Cupei...