La Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Craiova se desfăşoară „Vara experimentului la Ştiinţe”, şcoală de vară din cadrul Proiectului finanţat de Banca Mondială, ROSE.
Elevi din 5 judeţe ale Olteniei au sosit pe 19 august şi, până pe 2 septembrie, vor participa la seturi de activităţi, care să-i ajute să facă mai uşor pasul de la învăţământul liceal la cel universitar. Ateliere de ştiinţe, activităţi de consiliere, vizite de studiu la instituţii din domeniu din Craiova şi din ţară sunt câteva dintre modalităţile prin care organzatorii le vor arăta adolescenţilor de ce este cool să fii la Ştiinţe.
Tinerii participanţi au fost selectaţi din următoarele instituţii de învăţământ ale Olteniei: Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Odobleja” (Drobeta-Turnu Severin, Mehedinţi), Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” (Bălceşti, Vâlcea), Colegiul „Ştefan Odobleja” (Craiova, Dolj), Liceul Teoretic Novaci (Gorj), Liceul Tehnologic Baia de Fier (Gorj), Colegiul Tehnic „Alexe Marin” (Slatina, Olt), Liceul „Ştefan Diaconescu” (Potcoava, Olt).
Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.
Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE).

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.