22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMihail Genoiu, primarul Craiovei: Noi, primăria și consiliul local, ne dezicem de afirmațiile lui Gabriel Zamfir

Mihail Genoiu, primarul Craiovei: Noi, primăria și consiliul local, ne dezicem de afirmațiile lui Gabriel Zamfir

UPDATE  – Reacția lui Gabriel Zamfir, după afirmațiile din această dimineață ale primarului Craiovei, Mihail Genoiu, care s-a dezis de postarea acestuia, susținând că așteaptă o poziție oficială a managerului Filarmonicii, nu s-a lăsat prea mult așteptată.

Zamfir a reacționat în urmă cu circa o oră, pe pagina sa de Facebook, printr-o nouă postare în care nu a negat mesajul din afirmația inițială, ci l-a susținut, considerând că acesta este adevărul. Nu a mai venit însă cu o afirmație proprie, ci a postat un citat din Václav Havel, ultimul președinte al Cehoslovaciei (1989 – 1992) și președinte al Cehiei din 1993 până în 2003, cu următorul enunț: „Curajul înseamnă să înfrunți opinia majorității în numele adevărului”. Prin acest citat, Gabriel Zamfir dă de înțeles că este convins că are dreptate și că este dispus să înfrunte opinia majorității care l-a criticat dur după mesajul de vineri seară.

 

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a afirmat astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare de consiliu local, că se dezice de afirmațiile managerului Filarmonicii „Oltenia“, Gabriel Zamfir, și că așteaptă de la acesta un punct de vedere oficial vizavi de postarea de pe contul său personal de Facebook, care a atras reacții dure din partea internauților și a unor persoane publice.

Gabriel Zamfir a reacționat după incidentele de la protestul de vineri seară, scriind pe pagina proprie de Facebook că mamele care își iau copiii la protestele din Piața Victoriei merită „măcar un glonț în cap“, pentru că „se știa că nu e un protest pașnic, așa cum ar trebui să fie în democrație!“.

Mihail Genoiu și-a spus, marți, punctul de vedere legat de postarea lui Gabriel Zamfir. „Am fost chestionat pe această întrebare și m-am dezis și eu și primăria și consiliul local de declarațiile directorului de la Filarmonică. L-am chemat ieri la mine (luni, n.r.), am avut o discuție și i-am solicitat să clarifice această poziție, dacă a fost o scăpare, o greșeală sau un punct de vedere. I-am cerut să facă public ceea ce s-a întâmplat cu acest fragment care a apărut pe contul lui de Facebook. Așteptăm poziția lui față de această postare, dar, vă repet încă o dată, că eu, ca primar, noi, primăria și consiliul local ne dezicem de afirmațiile lui. Consider, pe baza afirmațiilor pe care le-a făcut, că a fost o greșeală de exprimare, dar așteptăm răpunsul lui”, a comentat edilul Craiovei.

Reacția lui Gabriel Zamfir a devenit virală pe internet în cursul zilei de duminică, postarea sa având circa 1.700 de distribuiri și aproape 350 de comentarii, negative într-o proporție covârșitoare. Mai multe persoane publice au luat imediat atitudine, iar liberalii doljeni au cerut demiterea lui Zamfir din funcția de manager al Filarmonicii „Oltenia“.

În cursul zilei de duminică, Gabriel Zamfir a postat pe Facebook o fotografie cu art. 30 din Constituție privind „libertatea de exprimare“, apoi și-a închis pagina de pe rețeaua de socializare, redeschizând-o luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS