24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAngajaţii ABA Jiu acţionează pentru diminuarea efectelor poluării de la Cârcea după deraierea trenului de marfă

Angajaţii ABA Jiu acţionează pentru diminuarea efectelor poluării de la Cârcea după deraierea trenului de marfă

Angajaţii ABA Jiu continuă acţiunea de diminuare şi înlăturare a efectelor produse prin deraierea trenului de marfă – cisterne cu biodiesel.
În cursul zilei de ieri, după ora 10.00, azi noapte și azi până la ora la care transmitem prezenta informare s-a continuat acțiunea de golire cu vidanje a amestecului de apă și biodiesel a gropilor realizate aval de viaductul de cale ferată de la Cârcea și din amonte de barajul de la Preajba.
S-a golit cu ajutorul unei cisterne vidanje care a făcut mai multe curse, conținutul de biodiesel din 3 cisterne vagon prăbușite în răpă, biodieselul recuperat fiind inmagazinat în cisternele vagon din incinta RELOC, urmărindu-se prin acesta eliminarea posibilității înfiltrării de biodiesel în râpă și implicit în apă.
În acestă dimineață s-a verificat întregul sector aval viaduct CF Cârcea pănă la acumularea de la Preajba, observându-se diminuarea clară a cantității de biodiesel care plutește la suprafața apei;
Tot în acestă dimineață, echipe complexe de la A.B.A. Jiu sub supravegherea directă a conducerii A.B.A. Jiu au săpat aval de barajul de la Preajba o groapa de dimensiuni considerabile care a fost impermeabilizată cu geotextil. Rolul acesteia este de a prelua apa clara, curată din acumularea din amonte prin pompare. În paralel s-a săpat o altă groapă din care o cisternă vidanjă preia numai biodieselul dirijat în aceasta.
Participă încă de la producerea evenimentului echipe formate din 20 muncitori și întreaga conducere a A.B.A. Jiu care coordonează acțiunile pentru diminuarea şi înlăturarea efectelor produse prin deraierea trenului de marfă –cisterne cu biodiesel. Se acţionează în continuare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS