Polițiști din cadrul subunităților Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică Dolj, au efectuat, în perioada 6 – 10 august, o acţiune pentru verificarea modului de asigurare a pazei şi securităţii bancomatelor.

Polițiștii au controlat 156 de bancomate, au executat 155 de alarme de exerciţiu (panică) și au verificat 155 de echipaje de intervenţie.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 1.300 lei.

La bancomatele unde s-a constatat existența unor nereguli, polițiștii au întocmit procese  verbale, prin care au fost trasate sarcini cu termene concrete de remediere a disfuncţionalităţilor.

De asemenea, agenții de intervenție au fost instruiţi cu privire la modul de acţiune, precum şi pentru prevenirea victimizării acestora în cazul producerii unor evenimente negative.

În urma verificărilor efectuate la un bancomat din Craiova, polițiștii de ordine publică au constatat faptul că, unul dintre agenții de securitate, s-a prezentat la intervenție fără materialele din dotare.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, în conformitate cu prevederile legislației din domeniul pazei obiectivelor, bunurilor și valorilor.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.