În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat de două ori în trafic un tânăr de 27 de ani, din Craiova, care nu deţinea permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cel în cauză a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore.

Ieri, 9 august, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 27 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brestei, având o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat şi având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cursul aceleiași zile, după mai multe ore, un alt echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova a depistat aceeaşi persoană, care conducea un autoturism prin Craiova.
Tânărul a fost testat din nou cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De această dată, cel în cauză a refuzat recoltarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
În baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea persoanei în cauză, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj. Cel în cauză urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă.