20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncompatibilitate și conflict de interese administrativ pentru 3 aleși locali din Dolj şi Gorj

Incompatibilitate și conflict de interese administrativ pentru 3 aleși locali din Dolj şi Gorj

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 20 foști și actuali aleși locali, după cum urmează:
Aurel Popescu, viceprimar al municipiului Târgu Jiu, județul Gorj, a fost în incompatibilitate în perioada 7 noiembrie 2012 – 28 septembrie 2015, când a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliile de Administrație a patru unități școlare de pe raza municipiului Târgu Jiu.
Iliuţă Țîrcomnicu, viceprimar al comunei Pielești, județul Dolj, a fost în incompatibilitate începând cu data de 25 iunie 2012 când a desfăşurat activități remunerate în calitate de asistent în brokeraj în cadrul SC Maxygo Broker De Asigurare SRL. Totodată, în perioada 12 septembrie 2012 – 23 aprilie 2013 a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe
cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Pielești Județul Dolj. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile legale.
Constantina Bratu Buşică, fost viceprimar al comunei Bîrca, județul Dolj, se află în incompatibilitate în perioada 29 aprilie – 4 noiembrie 2015 când a deținut simultan funcția de viceprimar și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic „Adrian Păunescu” Bîrca, participând la 8 ședințe ale Consiliului de Administrație. De asemenea, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator în cadrul S.C. Maritimcor S.R.L. Totodată, în perioada exercitării funcției de viceprimar a desfășurat activități remunerate în baza Contractului individual de muncă încheiat cu S.C. Antonio & Diana S.R.L., realizând venituri în perioada 29 aprilie 2015 – 03 iunie 2015.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS