17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCartea Daliei şi în Craiova

Cartea Daliei şi în Craiova

Asociația Cartea Daliei a finalizat a doua ediție a unuia dintre cele mai importante proiecte educaționale, intitulat ,,Adoptăm o Școală” în orașele Cluj, Sibiu, Brașov, Craiova, Timișoara, București. În cadrul programului voluntarii din companiile partenere au organizat cluburi de programare în 7 școli pe parcursul semestrului II, din anul școlar 2017-2018. Având misiunea de a construi o educație altfel și de a oferi acces la educație tuturor copiilor indiferent de mediul de proveniență, programul a oferit experiențe de învățare practice, non-formale, elevilor și profesorilor deopotrivă. Pentru a susține continuitatea programului, companiile partenere au donat camere web, încurajând astfel școlile să experimenteze tehnologiile moderne, printre care și realitatea augmentată.
,,Jocul a fost dintotdeauna activitatea prin care copiii au deprins abilități, iar același lucru am încercat și noi: să îi facem să dobândească competențe digitale și să își exerseze gândirea logică prin intermediul jocurilor. Copiii și-au creat propriile jocuri în cadrul orelor de Educație Digitală, le-au dat “viață” personajelor, le-au definit reguli de mișcare, de aspect. Au avut ocazia să vadă practic, ce se află în spatele unui joc sau al unui personaj până în cele mai mici detalii.  Ca voluntar, nu pot să fiu decât mândră că am reușit acest lucru și mai ales, că le-am deschis calea către tehnologie.’’ declară Diana Chibelean, voluntar SAP.
,,Am înțeles că tehnologia joacă un rol important în viețile lor, și că acest rol va deveni semnificativ mai mare în viitorul lor ca adulți. Ne-am dorit să facilităm procesul de învățare, și să oferim accesul la educație digitală tuturor copiilor, pentru ca aceștia să aibă libertatea de a alege cariera pe care și-o doresc, fără a fi constrânși de trecut, educație sau status social. Rezultatul final este un grup de elevi creativi, care știu să analizeze și să rezolve sarcinile pe care le au, care știu să găsească soluții ingenioase la problemele pe care le întâlnesc, și care lucrează mai bine în echipă,” declară Oana Ciherean, fondator Cartea Daliei.
Asociația Cartea Daliei al cărei sediu se află în Cluj Napoca, activează de mai bine de 3 ani în lumea ONG-urilor, cu diverse programe precum ,,Adoptăm o Școală”. Având misiunea de a-i împuternici pe copiii de pretutindeni să-și atingă potențialul maxim, aceștia depun eforturi continue pentru a le oferi resursele tehnice care să le satisfacă cel mai bine nevoile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS