Acasă Local Dolj Tur ghidat al Casei „Nicolae Romanescu” în cadrul proiectului „10 mari craioveni”

Tur ghidat al Casei „Nicolae Romanescu” în cadrul proiectului „10 mari craioveni”

-

Acțiunea pentru Renașterea Craiovei (ARC) și Asociația Monumente Oltenia organizează duminică, 1 iulie, ora 11:00, un tur ghidat al Casei Nicolae Romanescu din Craiova, Calea Unirii, nr. 57 (Casa Universitarilor). Vizita face parte din proiectul cultural „10 mari craioveni” și are ca scop promovarea personalității lui Nicolae Romanescu.
Turul va fi coordonat de un ghid autorizat și este gratuit, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se face completând următorul formular: http://www.123formbuilder.com/form-3829989/Event-Registration-Form.
Proiectul ARC „10 mari craioveni” constă într-o serie de activități care au ca scop promovarea valorilor locale în contextul mai larg al aniversării istorice a Centenarului Marii Uniri. Prin acest proiect, ne dorim să aducem în atenția publicului acele personalităţi ale istoriei şi culturii locale, naţionale sau universale care, prin originea lor, activitatea sau moştenirea culturală pe care au lăsat-o, şi-au legat numele de Craiova.
Acțiunea de duminică, 1 iulie, se înscrie în demersurile de valorificare a spiritualității craiovene, fiind o modalitate prin care se urmărește prezentarea orașului, dar și revitalizarea spiritului local și conștientizarea rolului și locului Craiovei pe harta culturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Liga 3 / Universitatea II Craiova are meci greu cu Flacăra Moreni

Echipa secundă a Universităţii Craiova întâlneşte vineri, de la ora 14.00 (live text pe gds.ro/sport), pe stadionul „Extensiv“, pe Flacăra Moreni. Partida...

Programul de înscriere pentru rezidenţiat, prelungit

Programul de înscriere pentru examenul de rezidenţiat la direcţiile de sănătate publică a fost prelungit de către Ministerul Sănătăţii. Candidaţii se vor...