16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProcurorul Jean Uncheşelu pleacă din DNA

Procurorul Jean Uncheşelu pleacă din DNA

Procurorul Jean Nicolae Uncheşelu, cel care l-a anchetat pe fostul premier Victor Ponta, îşi doreşte să plece de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), potrivit cererii depuse de acesta la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Potrivit Agerpres, şi alţi procurori ar urma să plece din DNA în următoarea perioadă. Deciziile procurorilor de a-şi încheia activitatea vin în contextul în care CCR a cerut preşedintelui României revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.
Cererea procurorului Jean Uncheşelu de încetare a activităţii la DNA urmează să fie discutată de CSM în data de 12 iunie.
Potrivit ordinii de zi postată pe site-ul CSM , Secţia pentru procurori din cadrul CSM urmează să ia o decizie în ceea ce priveşte „cererea formulată de domnul procuror UNCHEŞELU JEAN-NICOLAE de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj sau Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova”.
De asemenea, tot în data de 12 iunie, CSM va lua o decizie şi în cazul altor procurori DNA.
Jean Uncheşelu este cercetat disciplinat de Inspecţia Judiciară.
Uncheşelu are 40 de ani şi a ajuns la DNA în 2014, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. În 2015, îl ancheta pe premierul în funcţie, Victor Ponta, în dosarul în care acesta a fost achitat recent în prima instanţă.
În iulie 2017, Parchetul General confirma că a primit de la organizația Romanian Community Coalition o plângere penală pe numele procurorului de la Direcția Națională Anticorupție Jean Uncheșelu, însă subliniază că a mai existat o sesizare asemănătoare soluționată de DNA prin netrimitere în judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS