22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Mahler şi regăsirea copilăriei la Filarmonica Oltenia

Craiova: Mahler şi regăsirea copilăriei la Filarmonica Oltenia

Filarmonica „Oltenia” va prezenta vineri, 8 iunie, de la ora 19.00, concertul simfonic „Mahler şi regăsirea copilăriei” sub bagheta dirijorului Walter Attanasi, din Italia. Solistă va fi soprana Natalia Roman, din Italia.

În program: Mihail Jora: „La Piață”, suită de balet (orchestrația: Andrea Riderelli), Gustav Mahler: Simfonia nr. 4 în Sol major.
Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, sub bagheta maestrului Walter Attanasi, şef de orchestră ce a evoluat pe scena prestigioasei Scala din Milano, interpretează Simfonia nr. 4 de Mahler, o invitaţie de a regăsi paradisul copilăriei. Limpede ca un cer senin de vară, această încântătoare pagină muzicală diferă total de cele trei simfonii anterioare compuse de Mahler, partea finală aducând în mod original un cântec de copil, interpretat de soprana italiană Natalia Roman. Solista a susţinut numeroase roluri în teatre de prestigiu, cum sunt Teatrul din Padova, Regio di Parma, Rossini Opera Festival, Sovana, Trieste, Trenito. Rolul Violetei din Traviata l-a jucat de peste 300 de ori!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS