Muzeul Olteniei Craiova organizează, miercuri, 5 iunie, ora 10.00, în Piața Frații Buzești din Craiova, la vernisarea expoziţiei de fotografie Marele Război în Imagini din colecția Muzeului Olteniei. Foto-expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 5-9 iunie 2018, între orele 10.00 – 18.00. Evenimentele care au marcat într-un mod profund istoria acestor meleaguri în urmă cu un veac sunt readuse și reflectate într-un mod aparte pentru publicul craiovean prin 40 de fotografii inedite din patrimoniul Muzeului Olteniei.
Adevărate opere de artă, cele 40 de imagini, care vor fascina cu siguranță publicul, redau perspective inedite asupra acelor vremuri, deschizându-se astfel o ușă către o lume demult apusă. Publicul va putea identifica chipuri de eroi, de medici și surori medicale, momente ale ocupației României de către Puterile Centrale, cadre surprinse în lagărele de prizonieri, militari la datorie sau în clipe de destindere, precum și câteva imagini mai puțin cunoscute din momentul realizării Marii Uniri de la Alba Iulia, din decembrie 1918.
Expoziția vine în completarea strategiei Muzeului Olteniei de a promova patrimoniul cultural naţional prin expoziţii şi activităţi inedite iniţiate de specialiştii Secţiei de Istorie-Arheologie, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj.
Foto-expoziția se adresează publicului larg, fiind atractivă deopotrivă pentru cei mici, dar şi pentru adulți, şi va marca o nouă contribuţie a Muzeului Olteniei Craiova la constituirea unei frumoase tradiţii în Urbea noastră cu ocazia acestei sărbători, Zilele Municipiului Craiova.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.