Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova desfășoară, cu prilejul evenimentului Zilele Municipiului Craiova, proiectul cultural Satul Românesc în zi de sărbătoare, în fapt, un târg al unor renumiți meșteri populari din România.
Evenimentului cultural organizat de către specialiștii Secției de Etnografie va fi deschis oficial, vineri, 1 iunie, în Piața Frații Buzești, la ora 10.00, și va reuni sub auspiciile sale zece artiști populari dornici să ofere publicului craiovean, într-un decor inedit, manifestări culturale dintre cele mai diverse/variate: demonstrații în aer liber de meșteșuguri tradiționale din România (tehnica olăritului – ceramica de Oboga, Olt, sticlăriei, tehnica realizării țesăturilor de casă și interior etc).
De asemenea, craiovenii sunt invitați să viziteze standurile expoziționale ale târgului, pentru a se delecta și gusta produse tradiționale românești (prăjituri, produse apicole etc).
Craiovenii se pot bucura de această expunere în aer liber, găzduită în Piața Frații Buzești, zilnic, de vineri până duminică (01-03.06.2018), în intervarul orar 10.00-18.00.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.