Salubritate Craiova desfășoară, în perioada 4 – 18 iunie, o campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră pe domeniul public, intervenție ce are ca scop combaterea insectelor dăunătoare. Lucrătorii societății vor acționa în noaptea de 4 iunie, efectuând operațiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 21,2 hectare, în timp ce, în noaptea de 5 iunie, începând cu ora 24.00, este programată dezinsecția în Parcul Nicolae Romanescu și zonele adiacente. În noaptea de 6 iunie, activitatea de dezinsecție va fi derulată în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii.
Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în celelalte cartiere ale Craiovei în data de 7 iunie, începând cu ora 24.00, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.
Produsul biocid folosit în cadrul acestei intervenții sunt Extratox, substanță din grupa a treia de toxicitate, avizată de Ministerul Sănătății. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 762.35 hectare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.