20.6 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Craiova: Noi şanse de angajare a absolvenţilor de universitate

Craiova: Noi şanse de angajare a absolvenţilor de universitate

-

Echipa de management a proiectului transfrontalier „O șansă pentru dezvoltare” vă invită la conferința intermediară a proiectului pe 31 mai 2018, ora 9:00, Aula Mihai I al României, situată la sediul central al Universității din Craiova, str. A.I. Cuza, nr. 13.

Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Regional Development Foundation și Academia de Științe Economice D.A. Tsenov caută și propun soluții pentru creșterea capacității de angajare a absolvenților prin dezvoltarea abilităților profesionale și asigurarea unei mai bune comunicări între angajatori și persoanele care caută un loc de muncă în județele Dolj, Vidin și VelikoTarnovo.
Prioritatea parteneriatului este includerea pe piața muncii a studenților și a absolvenților de învățământ superior din regiune.

Activități incluse:
– Formarea profesională a grupului țintă în domenii de nișă pe piața muncii;
– Crearea unui centru româno-bulgar pentru carieră și recrutare;
– Organizarea de întâlniritematice între angajatori și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă;
– Organizarea a două târguri de joburi;
– Organizarea unor conferințe profesionale pe domenii de interes pentru zona transfrontalieră
– Vizite de studiu ale studenților și profesorilor la potențiali angajatori din Bulgaria și România.

În cadrul conferinței, va fi prezentată evoluția fiecărei activități a proiectului, rezultatele până la acest moment și beneficiile aduse de proiect comunității locale. De asemenea, vor fi prezentate informații legate de programele postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă și cursurile de perfecționare derulate, echipamentele achiziționate și utilizarea acestora, obiectivele și indicatorii atinși. Proiectul se desfășoară în perioada mai 2017- aprilie 2019 și este finanțat prin intermediul programului INTEREG V-A România-Bulgaria, axa prioritară 4.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.