21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Activităţi pentru prevenirea accidentelor rutiere (galerie foto)

Dolj: Activităţi pentru prevenirea accidentelor rutiere (galerie foto)

Polițiști din cadrul IPJ Dolj au organizat vineri activităţi pentru prevenirea accidentelor rutiere, în cadrul campaniei ˮSĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII!”

„Avantajele majore ale creșterii mobilității de deplasare sunt umbrite de consecinţele negative pe care le au, asupra societăţii, accidentele de circulaţie, care determină anual pierderea de vieţi omeneşti, grele suferinţe şi uriaşe pagube materiale. Indisciplina pietonilor (traversarea neregulamentară a drumului, prezenţa pietonilor pe partea carosabilă sau alte abateri ale acestora) și viteza (neregulamentară sau neadaptată la condiţiile de drum) au fost, în ultimii ani, cele mai frecvente cauze ale accidentelor grave de circulaţie. Tocmai de aceea, a cincea zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalității” a fost dedicată siguranței rutiere. Dezideratul nostru este ca activitățile preventive pe care le desfășurăm să contribuie în mare măsură la îmbunătăţirea comportamentului tuturor participanților în traficul rutier”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Astfel, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj şi cei ai Biroului Rutier Craiova, împreună cu voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj au organizat un exerciţiu de simulare a unui accident de circulaţie în care era implicat un pieton care traversa neregulamentar, acestuia fiindu-i acordat primul ajutor.

Oamenii legii au discutat cu cetăţenii, cărora le-au făcut recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere, iar voluntarii Filialei de Cruce Roşie Dolj au făcut demonstraţii de acordare a primului ajutor, implicându-i în activităţi şi pe cei prezenţi.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat ample activităţi de educaţie rutieră în unităţiile de învăţământ, prezentându-le celor mici regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere precum şi cauzele generatoare de accidente, şcolarii înţelegând importanţa şi necesitatea respectării normelor rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS