ALDE Dolj a susţinut astăzi o conferinţă de presă, în care conducerea a făcut un apel la autorităţi prin care solicită ca problemele cetățenilor din zonele mai îndepărtate de centrul Craiovei trebuie tratate cu mai multă responsabilitate și respect pentru viața oamenilor.
„Fie că e vorba de asfaltări, infrastructură de apă sau gaz, transport, parcuri, strângerea gunoiului, iluminat, locuri de joacă pentru copii  toate aceste probleme din zonele mărginașe trebuie să fie pe agenda principală a primarului și a primăriei. Din păcate, numeroasele memorii  semnate de sute de cetățeni din zona Izvoru Rece nu au fost luate în considerare. Sunt peste 600 de familii, aproape 2000 de oameni care sunt nevoiți zilnic să aștepte câte o oră singurul mijloc de transport public care circulă în zonă. Mai mult decât atât, după ora 17 sunt multe zile în care acesta nu circulă deloc, la fel cum se întâmplă și sâmbăta și duminica. Oamenii cer o frecvență la 15-20 minute a acestui mijloc de transport ținând cont că sunt mulți copii și pensionari, dar și angajați la firmele din zonă care au realmente nevoie de acest mijloc de transport  pentru activitățile lor cotidiene”, se arată într-un comunicat transmis presei de ALDE Dolj.

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova susţine că solicitările craiovenilor din zonele mărginașe ale orașului trebuie luate urgent în considerare, pentru că „aceștia nu sunt cetățeni de rangul II”.

”Am organizat această conferință de presă inedită în aer liber la stația de tramvai de la Izvoru Rece împreună cu doamna Megheș Lucreția – unul dintre inițiatorii memoriilor pentru a încerca să sensibilizăm autoritățile asupra cerințelor locuitorilor din zonă de a avea acces la un transport decent (…) Facem un apel la cetățeni să ni se adreseze cu problemele din zonele mărginașe pentru a le suține în Consiliul municipal și pentru a le aduce în dezbatere publică”, a mai afirmat Anișoara Stănculescu, președintele ALDE Craiova.