Proiect pentru persoanele fără adăpost din cadrul Centrului Social „Sfântul Vasile”Asociația Vasiliada vine în sprijinul beneficiarilor Centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile”. Cu acest prilej, miercuri, 23 mai, a avut loc conferința cu tema „Am dreptul la o viață normală”, eveniment ce si-a propus să pună în evidență faptul că problema lipsei unei locuințe poate fi rezolvată cu ajutorul integrării pe piața muncii.

În cadrul acestui eveniment au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale cu rol activ în reintegrarea socială, angajatori care au răspuns pozitiv inițiativelor sociale ale Asociației Vasiliada, persoane care au beneficiat de servicii în cadrul centrului și reușesc în prezent să ducă o viață independentă.

Printre nevoile persoanelor fără adăpost amintim: nevoia de reintegrare socio-profesională, prin găsirea unui loc de muncă, găsirea unui spațiu de locuit și efectuarea de cursuri de calificare și recalificare; nevoia de consiliere pe termen lung, în vederea integrării sociale; nevoia de acces la condiții minimale de viață.


Astfel, în cadrul Centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile”, beneficiarii primesc, pe lângă serviciile de bază, și suport pentru găsirea unui loc de muncă și pentru păstrarea locului de muncă, reușind astfel să depășească situația de criză inițială și să dezvolte un plan pentru viitorul lor.


Comenteaza acum

Alte stiri

7 martie 2019

Dolj: Amenzi rutiere de aproape 15.000 de lei, într-o singură zi

Poliţiştii doljeni au acţionat pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietoni, biciclişti şi vehicule cu tracţiune animală. Miercuri, 6 martie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, ...

Sumarul ediției de duminică, 24 martie 2019

Top