24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncompatibilitate și conflict de interese pentru 5 aleşi locali din Oltenia

Incompatibilitate și conflict de interese pentru 5 aleşi locali din Oltenia

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 5 aleși locali din Oltenia.

Valerian Ion Alexie, primar al comunei Mateești, județul Vâlcea, s-a aflat în inompatibilitate, în perioada 19 iunie 2012 – 1 martie 2013, după ce a exercitat simultan funcția de primar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă (agent comercial) în cadrul S.C. Alexie G.V. S.R.L., obținând venituri din salarii în cuantum de 70.000 de lei. De asemenea, în perioada 19 iunie 2012 – 19 iulie 2014 a exercitat simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Alexie Valerian Ion Persoană Fizică Autorizată obținând subvenții în cuantum de 13.151 de lei, în urma implementării proiectului „Fermă de semi-subzistență a PF Alexie Valerian Ion.

Lucian Antonie, primar al comunei Tetoiu, județul Vâlcea, în perioada exercitării mandatului de primar 2012 – 2016 a semnat acte administrative care au avut ca rezultat încadrarea fiicei sale în funcția publică de consilier, clasa I, grad profesional debutant în cadrul Compartimentului Urbanism.

Florea Bucătaru, viceprimar al comunei Gîngiova, județul Dolj, în perioada 21septembrie 2015 – 21 septembrie 2016 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Gîngiova.

Pompiliu Băran, viceprimar al orașului Țicleni, județul Gorj, în perioada exercitării mandatului de consilier local 2016 – 2020 a votat în mod favorabil adoptarea Hotărârii Consiliului Local Țicleni privind reducerea cu 50%, pentru consilierii locali și angajații primăriei, a chiriei „Centrului de Festivități” în cazul organizării de nunți, botezuri, zile onomastice și majorate și a Hotărârii Consiliului Local Țicleni de revocare a acesteia, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local.

Victor Marin, fost Consilier județean în cadrul Consiliului Județean VâlceaINCOMPATIBILITATEÎn perioada exercitării mandatului de consilier județean 2012 – 2016, S.C. Giovanni S.R.L., societate în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a furnizat o serie de produse către Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Vâlcea (regie autonomă aflată sub autoritatea Consiliului Județean Vâlcea).
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS