Acasă Local Dolj Zilele Municipiului Craiova, în perioada 1 - 9 iunie

Zilele Municipiului Craiova, în perioada 1 – 9 iunie

-

Craiovenii vor sărbători cea de-a XXII-a ediţie a “Zilei Municipiului Craiova” în perioada 01 iunie – 09 iunie 2018.
Conceput ca un eveniment divers, interactiv şi dinamic, este unul dintre reperele cele mai aşteptate de către craioveni pentru petrecerea timpului liber şi pentru distracţie.
Centrul orașului, Parcul „Nicolae Romanescu”, Centrul Multifuncțional Craiova, Sala Polivalentă Craiova sau Craiova Water Park vor deveni principalele puncte de atracție.
Pe parcursul celor nouă zile de eveniment vor fi organizate manifestări dintre cele mai variate: spectacole și concursuri pentru copii, spectacole lirice, spectacole folclorice, manifestări sportive, spectacole de teatru, concerte, expoziţii, diverse concursuri, expoziție de flori, proiecte de educaţie non-formală, evenimente de artă alternativă etc.

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” vine în cadrul evenimentului cu un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri. Sub titlul “Se întâlnește român cu român” se va crea o punte de legătură între zonele folclorice românești – regiuni istorice ale României. Astfel, în fiecare zi, de luni 04 iunie și până vineri 08 iunie 2018, în Piața Mihai Viteazul, ansambluri renumite de profesioniști din țară vor concerta pentru craioveni: Ansamblul Folcloric „Timișul”, Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana” Oradea, Ansamblul Folcloric „Busuiocul” Bacău, Ansamblul Folcloric „Cindrelul Junii Sibiului” și Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” Craiova.

Într-un decor inedit – în Parcul „Nicolae Romanescu”, zona lacului, un proiect muzical de anvergură inițiat de Opera Română Craiova va fi prezentat publicului pe data de 06 iunie 2018. Este vorba despre opera „Tosca”, pusă în scenă de artiștii Operei, sub bagheta dirijorului Walter Attanasi, cărora li se alătură nume mari din scena lirică mondială: Ramon Vargas (tenor) și Joanna Parisi (soprană).

În ultima seară de spectacole – sâmbătă, 09 iunie 2018, vor concerta pe scena din Piața „Mihai Viteazul” – Adda, Guess Who și Loredana. Seara se va încheia cu un spectacol de lasere și imagini 3D, conceput special pentru acest eveniment.

Partea comercială va fi organizată în zona centrală și va avea următoarele repere:
-Expoflora: vineri 01 – duminică 03 iunie 2018
-zona non-food: luni 04 – duminică 10 iunie 2018
-zona food: joi 07 –  duminică 10 iunie 2018
-Salon Auto: joi 07 – duminică 10 iunie 2018.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.