24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveancă reținută pentru furt din locuinţă, la aproape doi ani de la comiterea faptei

Craioveancă reținută pentru furt din locuinţă, la aproape doi ani de la comiterea faptei

Poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega au fost sesizaţi telefonic, în ziua de 12 septembrie 2016, prin S.N.U.A.U. 112 de un bărbat din comuna Galicea Mare, despre faptul că, în aceeaşi zi, persoane necunoscute au furat din locuinţa tatălui său, din aceeaşi localitate suma de 201.000 lei şi 150 de euro.
La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti şi cei din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega, care au început cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega, în cooperare cu poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, au fost identificate, în primă fază, două femei bănuite de comiterea acestei infracţiuni, ambele din Craiova.
Una dintre cele două femei a fost arestată preventiv în această cauză la data de 2 februarie 2017, fiind ulterior condamnată definitiv la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 4 luni.
Cu privire la cealaltă femeie a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.
În ziua de 28 martie 2018, în baza probatoriului administrat de poliţişti, a fost identificată şi condusă la sediul secţiei o a treia femeie, tot din Craiova, despre care s-a stabilit că a participat la comiterea faptei, faţă de aceasta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat.
Întrucât, din raportul medico-legal a rezultat că, femeia cu privire la care fusese dispusă expertiza, avea discernământul faptelor sale la comiterea infracţiunii, iewri, persoana în cauză a fost depistată în Craiova, fiind apoi condusă la sediul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega, pentru continuarea cercetărilor.
Faţă de femeia bănuită de comiterea faptei a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, aceasta fiind reţinută pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi persoana în cauză să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS