17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Depistaţi în timp ce transportau materialul lemnos sustras din pădure

Dolj: Depistaţi în timp ce transportau materialul lemnos sustras din pădure

Poliţişti din cadrul Postului Sadova, împreună cu reprezentanţi din cadrul Ocolului Silvic Dăbuleni au depistat, ieri noapte, în câmp, pe raza comunei Sadova, două căruţe tractate de cai, încărcate cu material lemnos esență salcâm. La vederea organelor de poliţie cele două persoane care se aflau în căruţe au fugit pe câmp abandonând atelajele încărcate cu materialul lemnos.
În urma cercetărilor efectuate, în ziua de 01 mai a.c. au fost identificate cele două persoane care au abandonat căruţele cu material lemnos, fiind vorba de V. Florea, de 23 ani şi R. Stan, de 24 de ani, ambii din com. Amărăştii de Jos, jud. Dolj, care au tăiat şi sustras materialul lemnos dintr-o pădure de salcâm din oraşul Dăbuleni, administrată de Ocolul Silvic Dăbuleni. Cele două atelaje şi materialul lemnos au rămas în custodia Ocolului Silvic Dăbuleni urmând a se stabili prejudicial creat.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

Poliţişti din cadrul Secţiei 15 Rurală Filiaşi şi Argetoaia i-au depistat, aseară, pe B. Ion, de 60 de ani, şi V. Gheorghe, de 41 de ani, ambii din comuna Argetoaia, care transportau cu o căruţă un număr de 32 arbori, specia salcâm, cu lungimea de 3 m şi diametrele cuprinse între 10 şi 25 cm.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că lemnele fuseseră tăiate şi sustrase din pădurea situată pe raza satului Salcia, com. Argetoaia, pădure despre care unul dintre bărbaţi susţinea că i-ar aparţine.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS