Acasă Local Dolj Craiova: Acțiune pentru prevenirea violenței domestice

Craiova: Acțiune pentru prevenirea violenței domestice

-

O acțiune cu caracter preventiv, organizată de polițiști din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova – Compartimentul Proximitate, a avut loc în municipiu. Având în vedere Campania Naţională de Prevenire a Violenţei intrafamiliale „Aripi Frânte – Spune NU violenţei în familie” – pentru prevenirea violenței în familie precum şi pentru dezvoltarea spiritului civic în rândul cetăţenilor, în vederea schimbării mentalităţii opiniei publice privind violenţa domestică,poliţiştii s-au deplasat la Şcoala Postliceală Teologico – Sanitară „Sf. Iosif” din Craiova, ocazie cu care au fost prezentate prevederile Legii 217/2003, privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, modificată şi completată prin Legea 25/2012, precum şi prevederile Codului Penal care sancţionează infracţiunile cu violenţă comise asupra unui membru al familiei.
La această întâlnire au participat doi poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova – Compartimentul Proximitate şi 3 reprezentanţi din conducerea unităţii de învăţământ, precum şi 23 de elevi din din cadrul Şcolii Postliceale Teologice – Sanitare „Sf. Iosif ”, fiind înmânate pliante şi fly-ere cu sfaturi preventive.
De asemenea a fost difuzat filmul „Aripi Frânte – Spune NU violenţei în familie” şi a fost distribuit persoanelor prezente „Ghidul siguranţei pentru victimele violenţei în familie”, urmărindu-se informarea şi conştientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun în cazul neadoptării unei poziţii ferme în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum ne hrănim sănătos iarna

În sezonul rece, tindem să ne schimbăm obiceiurile alimentare şi să mâncăm alimente mai bogate în grăsimi. Este un lucru firesc, explică...

Horoscop

Berbec Este o zi în care latura financiară a vieţii cotidiene vă interesează cel mai mult. Veniturile din munca desfăşurată sunt fluctuante,...