Poliţişti din cadrul I.P.J. DOLJ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, în perioada 25-26.04.2018, au efectuat activităţi pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite de comerţ din domeniul tăierilor ilegale de arbori, comercializării şi prelucrării materialului lemnos pe raza județului Dolj.
În cadrul acestora, oamenii legii au verificat 16 agenţi economici, iar pentru cele 11 abateri de natură contravenţională constatate în domeniu au aplicat amenzi în sumă de 75.000 lei.
De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 19.250 lei, şi anume: 17,5 metri cubi cherestea răşinoase şi o sumă de bani provenită din vănzarea a 10 metri cubi material lemnos fără documente de provenienţă.
Cu ocazia controlului efectuat în Târgul Moților situat în comuna Podari, s-a constatat faptul că un agent economic deținea cantitatea de 11 metri cubi cherestea rășinoase pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență.
Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în sumă de 10.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 dispunându-se, totodată, ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos în valoare de 7.700 lei.

.