10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Conferinţa „The Thirty Years War (1618-1648): 400 years of causes and consequences”, la Biblioteca "Aman"

Craiova: Conferinţa „The Thirty Years War (1618-1648): 400 years of causes and consequences”, la Biblioteca „Aman”

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează vineri, 27 aprilie 2018, începând cu ora 10:00, Conferința Internațională „The Thirty Years War (1618-1648): 400 years of causes and consequences”.
Conferința internațională “The Thirty Years War (1618-1648): 400 years of causes and consequences” a fost gândită sub forma unui ciclu de reuniuni cu scopul marcării împlinirii a 400 de ani de la izbucnirea primului mare conflict cu tentă religioasă, Războiul de treizeci de ani (1618-1648).   Important prin desfășurările sale, dar mai ales prin consecințele antrenate, Războiul de treizeci de ani a revoluționat scena relațiilor internaționale impunând, în cadrul concertului european, principiul echililibrului de forțe. Conferința reunește specialiști din domeniile istorie, filologie, științe politice și teologie din Spania, Mexic și România.
“Războiul de treizeci de ani este conflictul în care, sub pretext religios, puterile emergente de diferite confesiuni creștine și-au disputat întâietatea și autoritatea în Europa primei jumătăți a secolului al XVII-lea. Fundamental în planul relațiilor internaționale, Războiul de treizeci de ani rămâne o piatră de hotar în evoluțiile pe care le-a generat și care au influențat relațiile dintre puteri până la încheierea Primului Război Mondial. Conferințele pe care le organizăm la bibliotecă au manirea de a semnaliza și aduce în dezbatere o serie de teme și subiecte de actualitate”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.
Conferința se va desfășura în sala “Biblioteca Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS