Partidul Naţional Liberal, Filiala Dolj, şi Asociaţia de Studii Umaniste şi Antreprenoriat Cultural a organizat ieri, o conferința cu tema „Doctrina liberală şi proprietatea privată”, în contextul în care riscul unei Europe iliberale este din ce în ce mai crescând, România nefăcând excepţie. Ăn vadrul conferinţei cei doi tineri intelectuali, Lector Univ. Dr. Gabriel Nedelea şi Lector Univ. Dr. Cristinel Trandafir, au vorbit în faţa unui auditoriu numeros, format din peste 180 de membri şi simpatizanţi, despre liberalism ca doctrină a proprietății private, dar mai ales despre caracterul simplu, unic şi indivizibil al acesteia. Din poziţia cetățeanului aceştia au apărat la nivel de idei viața şi proprietatea privată de asaltul socialismului asupra fundamentelor civilizației europene.

Tototadă Partidul Naţional Liberal a dorit prin acest demers să reafirme principiile ce stau la baza partidului nostru, aceleaşi principii pe care a fost întemeiat statul român modern.

La conferinţă au luat cuvântul senatorul Mario Ovidiu Oprea, deputatul Nicolae Giugea, consilierii municipali PNL, Flavius Sirop şi Doru Câplea, preşedintele Comisiei de Educaţie a PNL Craiova, profesor Carmen Făgeţeanu, evenimentul fiind moderat de jurnalistul Mihai Firică, președintele Comisiei de Cultură a PNL Dolj.

 

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.