16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdministraţia Bazinală de Apă Jiu dă startul deratizării pe digurile aflate în administrare

Administraţia Bazinală de Apă Jiu dă startul deratizării pe digurile aflate în administrare

Administraţia Bazinală de Apă Jiu va demara începând cu data de 23 aprilie 2018, campania anuală de combatere a dăunătorilor. În acest sens, Sistemul de Gopodărire a Apelor Dolj va desfăşura, timp de două săptămâni, acţiunea de ”Deratizare pentru combaterea dăunatorilor în scopul asigurării funcționării digurilor și lucrărilor hidrotehnice de pe râul Jiu şi fluviul Dunărea în condiții de siguranță“.
Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a transmis către toate Primăriile riverane zonelor deratizate o informare, astfel încât edilii acestor localităţi să anunţe din timp localnicii şi să le atragă atenţia că păşunatul este interzis.
„În acest sens atenţionăm deţinătorii de animale că păşunatul pe aceste diguri este INTERZIS cel puţin o lună. Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj nu îşi asumă nici o răspundere privind pagubele ce ar putea surveni ca urmare a nerespectării acestei avertizări” .
Campania de combatere a dăunătorilor se efectuează anual, conform Planului Tehnic, cu ajutorul unor substanţe toxice, cu un caracter persistent. Subliniem faptul că, aceste substanţe au efecte negative asupra animalelor.
Sunt vizate toate Primăriile riverane Dunării, de la Rast până la limita cu Oltul: Rast, Negoi, Bistreţ, Catane, Cârna, Gighera, Ostroveni, Bechet, Dăbuleni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS