Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au organizat şi executat activităţi de informare în unitățile de învățământ preuniversitar din localitate, având ca scop creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic. La activitate au participat 100 de elevi și 5 cadre didactice, fiind înmânate zeci de pliante cu sfaturi preventive.
Oamenii legii au purtat discuţii cu elevii şi profesorii, informându-i pe aceştia cu privire la riscurile existente în mediul virtual, la care cei mici se pot expune prin accesarea unor site-uri cu un nivel ridicat de victimizare.
De asemenea, cu ocazia săptămânii Școala Altfel, organizată la Școala Gimnazială nr. 5 Băilești, elevii acestei instituții de învățamânt au fost invitați să participe la activitatea Ce se întâmplă atunci când se comite o infracțiune?, desfăşurată la sediul Poliției Municipiului Băilești, unde elevii au fost informaţi cu privire la modurile de operare folosite de infractori, modalităţile de prevenire, combatere şi sesizare a faptelor antisociale, dar şi cu privire la legătura pe care o pot avea cu poliţistul de proximitate.
Spre bucuria copiilor care au participat la activitate, oamenii legii le-au prezentat acestora mijloacele din dotare și autospecialele subunității.