11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acţiune pentru combaterea furturilor de animale şi a comercializării ilegale de acestora

Dolj: Acţiune pentru combaterea furturilor de animale şi a comercializării ilegale de acestora

Acţiune desfăşurată de poliţiştii doljeni pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale şi a comercializării ilegale de animale şi produse de origine animalieră

În perioada 17 martie – 05 aprilie 2018, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a fost organizată şi executată o acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale şi a comercializării ilegale de animale şi produse de origine animalieră pe raza județului Dolj, la care au participat poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din mediul urban şi rural, precum şi medici veterinari din cadrul D.S.V.S.A. Dolj.

La această activitate au participat 93 de poliţişti şi 9 medici veterinari care  au verificat 42 de societăţi comerciale, un punct de sacrificare autorizat temporar, 2 abatoare, 234 autoturisme şi 244 deţinători de animale.

Cu ocazia verificărilor efectuate au fost constatate 4 infracţiuni şi au fost aplicate 166 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 106.590 de lei.

De asemenea a fost confiscată cantitatea de 15 kg carne, în valoare de 372 lei.

A fost depistat P. Dumitru, de 61 ani, din mun. Mediaş, jud. Sibiu, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe DJ 561 E din com. Seaca de Câmp, jud. Dolj, 20 de miei fără a deţine documente sanitar-veterinare. Cel în cauză a fost sancţionat cu amendă.

G. Florin, de 42 de ani, din comuna Drănic, judeţul Dolj, a fost depistat în timp ce efectua acte de comerț cu animale vii (iezi), fără a avea asupra sa certificatul veterinar al animalelor. Cel în cauză a fost sancţionat cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS