22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedalie de Aur pentru cercetarea ştiinţifică a Universităţii din Craiova

Medalie de Aur pentru cercetarea ştiinţifică a Universităţii din Craiova

Lucrarea brevetată Metodă și sistem de măsurare pentru determinarea simultană a mărimilor electrice din stații, substații și posturi de transformare realizată de o echipă de cercetători craioveni a primit Medalia de Aur la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii PRO INVENT, ediția a XVI-a, 21-23 martie 2018, Cluj-Napoca.
Autori sunt: Nicolae Petre-Marian, Constantinescu Mircea-Cătălin, Nicolae Ileana-Diana şi Nicolae Marian-Ștefan, toţi de Universitatea din Craiova, Vlăduț Gabriel-Cătălin şi Constantinescu Ioana-Irina, de la SC IPA CIFATT Craiova.
Până acum, lucrarea a mai obținut Medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva (13-17 aprilie 2016) și Medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, Timișoara (25-27 mai 2016).
Invenţia se referă la o metodă şi la un sistem de măsurare destinate monitorizării şi înregistrării simultane a variaţiei în timp a mărimilor electrice interdependente între ele din staţii, substaţii şi posturi de transformare obţinute prin realizarea unui echipament complex de achiziţii de date (ECAD), bazat pe cel mult 3 sisteme de achiziţii de date independente care acţionează împreună prin intermediul unui sincronizator, pentru a putea prelua şi înregistra simultan variaţia în timp a maxim 24 de mărimi de natură electrică interdependente între ele, ceea ce permite afişarea formelor de undă a mărimilor înregistrate simultan, cu aceeaşi origine de timp.
Domeniile de aplicabilitate sunt: monitorizarea şi diagnoza în energetică, inginerie electrică şi electronică de putere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS