30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAthens by night- Nopți ateniene- premieră la Naționalul craiovean

Athens by night- Nopți ateniene- premieră la Naționalul craiovean

Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova prezintă, pe 30 martie, de la ora 19.00, premiera spectacolului Athens by night- Nopți ateniene, în regia lui Charles Chemin (Franța). Premiera spectacolului este programată în sala Amza Pellea și se joacă cu casa închisă, la fel și următoarea reprezentație, de pe 31 martie.

Nopți Ateniene este un spectacol compus din cele două piese ale lui Shakespeare care se petrec în Atena Greciei Antice – “Timon din Atena” și “Visul unei nopți de vară”. Atena este un decor ambivalent special, cu potenţialitate secretă şi extravagantă, între palate și pădure, piatră veche și natură, realitate și vis, viață și teatru. Deşi diferite, cele două piese sunt despre evadarea dintr-o lume codificată. Este vorba despre aspiraţia spre misterele nopţii, surprize, iubire, neaşteptat, un loc al viselor, singularitatea umană şi evadarea din realitatea cotidiană pentru a construi astfel noi spaţii mentale. Cu paradoxul teatrului care este, în acelaşi timp, inutil şi esenţial, spectacolul este o călătorie poetică şi estetică, ce pune sub semnul întrebării locul fiinţei umane în mediul său social. Actorii navighează în multiplele straturi ale teatrului în teatru și ale viselor în vise, schimbând personajele sau pur și simplu fiind ei înșiși.
Personajul Puck spune: Doamne, ce proști trebuie să fie acești muritori!
Oamenii sunt niște nebuni magnifici, fascinanți și complecși. E frumos să nu știi, să nu fii sigur, să te pierzi, să gândești, să te îndoiești, să visezi, să îți extinzi realitatea. Bine ai venit la teatru!
Din distribuție fac parte actorii Adrian Andone, Monica Ardeleanu, Claudiu Bleonţ, Iulia Colan, George Albert Costea, Corina Druc, Iulia Lazăr, Sorin Leoveanu, Cătălin Miculeasa, Raluca Păun, Marian Politic, Costinela Ungureanu, Cătălin Vieru.
Regia artistică și adaptarea: Charles Chemin
Muzica: Dom Bouffard
Scenografia: Adrian Damian
Costume: Luiza Enescu
Lighting Design: Aliberto Sagretti
Dramaturgia: Luiza Mitu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS