12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA început Olimpiada Națională de Limba Germană la Craiova

A început Olimpiada Națională de Limba Germană la Craiova

 

Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă se va derula pentru prima dată la Craiova în perioada 23-29 martie 2018. La această competiție participă 192 de elevi din întreagă țară. Deschiderea festivă a olimpiadei a avut loc vineri, 23 martie, la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj și a oficialilor Ministerului Educației Naționale. Festivitatea a fost deschisă cu intonarea imnului național de către o elevă din Dolj.
”Avem deosebita onoare să găzduim Olimpiada Națională de Limba Germană, ceea ce demonstrează că județul Dolj este un promotor al performanței școlare. Deși calendaristic suntem în primăvară, vă întâmăpinăm cu fulgi de nea. Sper ca pe parcursul competiției vremea să se schimbe și să plecați acasă cu un buchet de ghiocei. Vă doresc ca aceste zile să fie încunante de succes și să simțiți căldura și profesionalismul organizatorilor. Dragi elevi, să vă faceți prieteni și să vă aduceți aminte cu plăcere de timpul petrecut la Craiova! În încheiere vreau să vă redau un citat celebru : ”Personalitatea nu se formează prin cuvinte frumoase, ci prin muncă și performanță proprie”, a spus inspectorul școlar general Monica Sună. La festivitate a fost prezentă și inspectorul de limba germană din Ministerul Educației, Luminița Stoian care a precizat elevilor participanți că pe perioada olimpiadei naționale vor beneficia de un program intens de seminarii și activități conexe.
Olimpiada de Limba Germană Modernă constă în două probe, o probă scrisă și o probă de proiect.
Probele de evaluare vor avea loc sâmbătă, 24 martie 2018, la Școala Gimnazială „Traian”. În perioada 25-27 martie 2018 se va desfășura realizarea proiectelor, probă din cadrul olimpiadei, zilnic între orele 09.00 – 17.00. Susținerea proiectelor se va desfășura la Teatrul de Copii și Tineret „Colibri”, în intervalul 9.00 – 17.00. La această olimpiadă participă și nouă elevi din Craiova, de la Colegiul Național ”Elena Cuza”, Colegiul Național ”Frații Buzești”, Colegiul Național ”Carol I”. Comisia națională a olimpiadei este formată din profesori de limba germană din mai multe județe ale țării. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 29 martie 2018, în intervalul orar 09.00-11.00, la Filarmonica Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS