Acasă Local Dolj Craiova: Autor al unei infracţiuni de înşelăciune, reţinut

Craiova: Autor al unei infracţiuni de înşelăciune, reţinut

-

Poliţiştii Secţiei 5 Craiova au reţinut, ieri, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, un tânăr de 17 ani, din Drobeta Turnu Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
În cursul zilei de 21 martie poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat din Craiova, cu privire la faptul că acesta a fost indus în eroare cu ocazia desfăşurării unei tranzacţii în mediul online.
Oamenii legii au stabilit faptul că persoana vătămată postase pe un site de vânzări un anunţ de comercializare a unor monede din aur.
Vânzătorul a fost abordat de către un bărbat care s-a dat drept cumpărător de bună credinţă şi care, prin prezentarea unui document ireal prin care era atestată efectuarea plăţii datorate, l-a determinat pe proprietar să trimită bunurile prin intermediul unei firme de curierat.
Întrucât persoana vătămată a fost abordată din nou de autorul faptei cu intenţia de a fi realizată cât mai rapid o nouă tranzacţie deşi nici primul colet nu ajunsese la destinaţie, vânzătorul şi-a dat seama că este posibil să fi fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, fapt pentru care a anunţat poliţiştii.
În continuare, persoana vătămată a pregătit un nou colet care a fost trimis cumpărătorului, la o adresă din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi.
Astfel, în ziua de 22 martie poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova, au organizat și au realizat, în municipiul Drobeta Turnu Severin, prinderea în flagrant a autorului infracţiunii, stabilind că este vorba de T.A. de 17 ani, din localitate, care a semnat și a primit de la un angajat al firmei de curierat coletul trimis de persoana vătămată.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.