21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMarian Jean Marinescu: Presa, adevărata țintă a Legii defăimării

Marian Jean Marinescu: Presa, adevărata țintă a Legii defăimării

Presa este adevărata țintă a proiectului Legii defăimării, acuză europarlamentarul PNL, Marian Jean Marinescu. Într-o conferință de presă susținută duminică, acesta a spus că europarlamentarii de opoziție sunt doar „ținte false“.
„Nu vă uitați că a fost dat exemplul europarlamentarilor (Monica Macovei, Cristian Preda). Ținta este falsă. De fapt, toată această lege se va îndrepta către presă, vor să închidă gura la absolut toată lumea, lucru care este extrem de periculos. Probabil povestea cu Cristian Preda este doar testarea“, a avertizat Marinescu.
La congresul extraordinar al PSD din 10 martie 2018, președintele partidului, Liviu Dragnea, a anunțat reluarea proiectului privind Legea defăimării. Dragnea inițiase un proiect asemănător în 2016. La propunerea sa, deputații juriști s-au pronunțat în favoarea proiectului, mărind cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduceau atingere imaginii unui grup sau unei comunități. Proiectul respectiv nu făcea însă referire la defăimarea întregii țări. După reacția societății civile, Dragnea a dat înapoi, iar proiectul a picat la vot în plenul Camerei Deputaților.
Mai mulți europarlamentari de opoziție au fost acuzați în ultima perioadă de social-democrați că defăimează România, din cauză că au criticat în Parlamentul European proiectele de modificare a legilor justiției inițiate de coaliția PSD-ALDE, aflată la guvernare. Cristian Preda, eurodeputat afiliat grupului PPE din Parlamentul European, a anunțat săptămâna trecută că a fost chemat în fața Consiliului de Onoare al ordinului „Steaua României“ pentru a răspunde unui denunț „care reia acuzațiile PSD-ALDE de defăimare a țării“, din cauză că a criticat guvernele Grindeanu și Tudose. Printre membrii Consiliului de Onoare în fața cărora Preda a fost chemat în data de 28 martie se află Ecaterina Andronescu și Gabriela Firea, importanți lideri ai PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS