Acasă Local Dolj Dolj: Promovabilitate sub 50% la simularea Evaluării Naționale

Dolj: Promovabilitate sub 50% la simularea Evaluării Naționale

-

Mai mult de jumătate din elevii de clasa a VIII-a din județul Dolj nu au obținut medii de cinci la simularea Evaluării Naționale. Cele mai multe probleme le-a pus proba de matematică. Rezultatele au fost prezentate la ședința cu directorii unităților școlare din Dolj, de inspectorul școlar general, Monica Sună care a precizat că, în comparație cu anul trecut, se înregistrează o ușoară scădere. ”La simularea Evaluării Naționale la proba de Limba și literatura română din cei 5319 elevi înscriși s-au prezentat 4543, iar la matematică au fost prezenți 4554. Ca și rezultate, La Limba și literatura română note sub cinci au obținut 1635 de elevi, iar la matematică au fost 2828 de astfel de rezultate. Se pare că proba de încercare a fost la matematică, cele mai multe dificultăți apărând la rezolvarea subiectelor de geometrie. În total, medii sub cinci sunt 2329. Procentul de promovare a acestor simulări este de 48,19%, fiind în ușoară scădere față de anul trecut când a fost 52,26%: Rezultatele simulărilor vor fi discutate cu elevii, cu părinții și vor fi prezentate în consiliile profesorale ale unităților școlare pentru a se lua măsuri de îmbunătățire a performanțelor școlare”, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună. Au fost și elevi care au reușit să obține note mari la aceste examene. Astfel, la la Limba română au fost obținute 10 note maxime, iar la matematică sunt 52 de note de 10. Subiectele pentru simularea Evaluării Naționale au fost unice la nivel național, fiind elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare din cadrul Ministerului Educației Naționale.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.