Craiova: Secvență de viață tradițională doljeană la Teatrul NaţionalConsiliul Județean Dolj și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj se alătură instituțiilor care sărbătoresc prima ediție a Zilei Olteniei, miercuri, 21 martie 2018, și vă invită la Teatrul Național „Marin Sorescu“, la ora 13:00, să vă bucurați de o frumoasă secvență de viață tradițională doljeană, ilustrată prin bucate, costume populare vechi, straie în miniatură, obiecte de artizanat din lemn, covoare și carpete oltenești.

Evenimentul îi aduce alături de echipa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, pe Marinela Carauleanu – coordonatorul Ansamblului „Rozele Calafatului“, pe Mihaela Tomescu – directorul Căminului Cultural Giurgița, pe artizanii Viorel și Rodica Dîlganu din Craiova, pe Anca Dumitrescu, administratorul atelierului „Covorul oltenesc“ din comuna doljeană Măceșu de Jos și prof. Marinela Pereanu, din comuna doljeană Gogoșu, care deține o colecție cu peste 300 de costume populare cu o vechime între 100 și 200 de ani.

În program:

·Expoziția „Straie populare în miniatură“, a Mihaelei Tomescu de la Giurgița, cu exponate păpuși îmbrăcate tradițional, prezentate în Bulgaria, în România la Muzeul Astra Sibiu, pe simezele Galeriilor „Cromatic“ ale C.J.C.P.C.T Dolj, în Aeroportul Craiova, la Centrul Multifuncțional

·„Covorul oltenesc“, expoziție realizată de Anca Dumitrescu, Atelierul Măceșu de Jos


·„Dolju-n bucate“ de la Calafat și Giurgița – cu preparate tradiționale din Dolj pregătite de Marinela Carauleanu și Mihaela Tomescu

·Expoziția „Costumul popular autentic“, cu exponate vechi din colecția Marinelei Pereanu din comuna Gogoșu, județul Dolj, expoziție vernisată în cadrul celei de a XXIV-a ediții a Festivalului Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“

·Expoziție de obiecte decorative din lemn și mobilier pictat, realizate de artizanii Rodica și Viorel Dîlganu din Craiova.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 21 mai 2019

Actualitate

» Poliţiştii de frontieră au oprit un pescador turcesc cu gloanţe
» Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară
» Remus Opriş, unul dintre liderii PNȚCD, a murit
» A murit Niki Lauda, triplu campion de Formula 1

Publireportaj

» ALDE: Visul tău e important pentru noi!
» Comunicat de presă ,,Creşterea competitivităţii econimice a S.C. Ra Trade Construct S.R.L. prin achiziţionarea de utilaje performante”
» Comunicat de presă privind încheierea proiectului cu titlul “Dezvoltarea activităţii firmei JADEX TRADING SRL prin achiziţia de utilaje şi echipamente”

Local

» Prognoza meteo până pe 2 iunie

Dolj

» CJ Dolj a devenit, în sfârşit, proprietar pe stadionul Tineretului. Ce se va construi în locul legendarei arene? (Galerie Foto)
» Datorii la întreţinere cât jumătate din valoarea locuinţei
» Dosarul „Frăţia“ se întoarce la Parchet
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Gorj: Un tânăr a ajuns în arest pentru distrugere prin incendiere
» Primarul din Târgu Jiu consideră ilegală majorarea tarifului la apă şi canal

Vâlcea

» Vâlcea: Restricţii pe DN 65C şi DN 67B

Sport

» Victorie amară pentru puştii lui Stancu
» CSS Craiova s-a descurcat la Buzău
» Florin Spânu şi Ionică Peţa, cetăţeni de onoare ai oraşului Filiaşi (VIDEO)
» Dueluri frumoase la Cupa Fratoştiţa – ediţia a 4-a (GALERIE FOTO)

Sanatate

» Alergia la polen – tratamente naturiste care dau rezultate
» Cum se interpretează markerii tumorali

Educatie

» Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, la 193 de ani de existenţă (Video şi Galerie foto)

Magazin

» Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii în ziua Sf. Constantin şi Elena
» Natura a supravieţuit la Cernobâl
» Insecte uriase – Attacus Atlas
» Curiozități despre meduze
» Horoscop
» Bancul zilei

Top