Acasă Local Dolj Dolj: Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru mărturie mincinoasă într-un caz de...

Dolj: Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru mărturie mincinoasă într-un caz de omor

-

Polițiștii doljeni au reținut ieri, 27 februarie 2018, doi bărbați de 21, respectiv 27 de ani din Craiova, care, într-o cauză penală aflată pe rolul Tribunalului Dolj – Secţia Penală, au făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurările esenţiale asupra cărora au fost întrebaţi.
Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, la datele de 27.09.2017 şi 30.10.2017, Giovani G., de 21 ani, şi Dănuţ D., de 27 ani, ambii din Craiova, fiind audiaţi în calitate de martor într-o cauză penală aflată pe rolul Tribunalului Dolj – Secţia Penală, au făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurările esenţiale asupra cărora au fost întrebaţi.
S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi inculpaţi, având în vedere că afirmaţiile mincinoase au fost făcute în legătură cu o faptă pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă ori închisoare de 10 ani sau mai mare.
Un colectiv format din polițiști din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Secţia 1 Poliţie Craiova, coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în temeiul probatoriului administrat, a dispus reţinerea celor doi inculpaţi pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă în forma agravată, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă (C.R.A.P.) Dolj.
În cursul zilei de astăzi cei doi inculpaţi au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova, împortiva acestora fiind luată măsura arestului la domiciului pe o peroadă de 30 de zile.
Mărturiile celor doi bărbaţi privesc evenimentul produs în noaptea de 05/06.12.2016, în jurul orei 02.00, pe bulevardul Tineretului din Craiova, în zona unui supermarket, când un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost înjunghiat mortal, în urma unei altercaţii cu alte două pesoane.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.