12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul morărit-panificaţie

Dolj: Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul morărit-panificaţie

Mai mulți poliţisti din cadrul I.P.J. DOLJ- Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, vineri, în județ o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „ morărit – panificație ”, aplicând amenzi în valoare de peste 80.000 lei .
Oamenii legii au controlat 4 societăţi comerciale şi 6 persoane fizice care efectuează acte de comerţ în acest domeniu.
Totodată, poliţiştii au verificat şi 6 mijloace de transport de astfel de produse.
Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii de la ,,Economic” au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 rep. ( privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite) și H.G. 984/2005 (privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor).
Sancţiunile aplicate de poliţişti se ridică la valoarea de 84 000 lei.
Valoarea totală a mărfurilor confiscate este de 3 300 lei, reprezentând contravaloarea a peste 1300 de pâini și 2000 kg. de făină
Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al unui agent economic din localitatea doljeană Dăbuleni, poliţiştii au identificat cantitatea de 1000 kg de făină, pentru care reprezentanţii societăţii comerciale nu au prezentat documente prin care să justifice proveniența legală a acesteia.
Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20 000 lei conform prevederilor Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea cantității de 1.000 kg de făină în valoare de 1000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS