Acasă Local Dolj Craiova: Autorii unui furt comis anul trecut, reţinuţi

Craiova: Autorii unui furt comis anul trecut, reţinuţi

-

Polițiști din cadrul Secției 4 Craiova au identificat şi reţinut, ieri, trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 31 de ani, autori ai unui furt de unelte electrice în valoare de 20.000 de lei din hala unei societăți comerciale din municipiu.

Potrivit poliţiştilor, un bărbat de 41 de ani, din Craiova, administrator al unei societăți comerciale, a formulat pe 18 februarie o sesizare scrisă la sediul Secției 4 despre faptul că, în perioada 30.08.-14.09.2017, persoane necunoscute, au pătruns prin efracție într-o hală închiriată de societate, și anume prin dizlocarea unei porțiuni din peretele de tablă al halei amplasată pe Aleea Depoului din municipiul Craiova, iar din interior au sustras unelte și scule electrice în valoare de circa 20.000 de lei.
Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză de polițiști de investigații criminale din cadrul Secției 4 și cu sprijinul colegilor din cadrul Secției 3 Poliție Craiova, au fost identificați autorii faptei în persoana lui B. Aurel, de 28 de ani, B. Cristian, de 31 de ani, I. Ionuţ, de 17 ani și B. Hercule, de 27 ani, toți din municipiul Craiova, care, în aurma audierilor au precizat modul în care au săvârșit fapta. Este de pecizat faptul că Hercule B. este deja încarcerat în Penitenciarul Craiova, fiind arestat preventiv în altă cauză.

Ieri , la nivelul Secției 4 Poliție a fost organizată și executată o acțiune pe linia prevenirii și combaterii furturilor din societăți comerciale la care au participat și lucrători din cadrul Secției 3 Poliție Craiova, ocazie cu care au fost depistați și conduși la sediu pentru cercetări B. Aurel, B. Cristian şi I. Ionuţ.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bunurile sustrase au fost comercializate pe în comuna Osica de Sus, județul Olt, polițiștii craioveni apelând sprijinul lucrătorilor Postului de Poliție Osica de Sus, reușind în acest mod să recupereze 90% din prejudiciul cauzat de infractori, bunurile recuperate fiind restituite persoanei vătămate.
În urma analizării materialului probator administrat în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei patru autori pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, B. Aurel, B. Cristian, I. Ionuţ au fost introduși în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Dolj pe bază de ordonanță de reținere, iar în cursul zilei de astăzi urmează să fie prezentați Judecătoriei Craiova, împreună cu inculpatul B. Hercule (arestat preventiv în altă cauză) cu propunere de arestare preventivă.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.