6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCurtea de Apel Craiova şi-a prezentat raportul activităţii desfăşurate în cursul anului 2017

Curtea de Apel Craiova şi-a prezentat raportul activităţii desfăşurate în cursul anului 2017

În cadrul Adunării generale a judecătorilor Curţii de Apel Craiova a avut loc joi dezbaterea bilanţului activităţii desfăşurate în cursul anului 2017, cu participarea judecătorilor din circumscripţia curţii de apel, a preşedinţilor tribunalelor şi judecătoriilor arondate.
Potrivit unui comunicat al Curţii de Apel, la şedinţa de bilanţ au participat din partea Consiliului Superior al Magistraturii doamnele judecător Andrea Annamaria Chiş, Lia Savonea şi Nicoleta Ţînţ, domnii judecători Mihai Bogdan Mateescu, Mihai Andrei Bălan şi Teodor Victor Alistar, din partea Ministerului Justiţiei, domna ministru secretar de stat, judecător Mariana Moţ, din partea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, domnul procuror general adjunct Eugen Cristian Grigorie, şi domnul decan al Baroului Dolj, avocat Lucian Bernd Săuleanu.
Analiza activităţii desfăşurate de judecătorii Curţii de Apel Craiova în cursul anului 2017, a avut ca punct de plecare actul de justiţie desfăşurat în contextul economico-social şi legislativ actual, cu toate consecinţele pozitive dar şi cu cele ce au determinat reale dificultăţi în gestionarea managementului administrativ judiciar.
Curtea de Apel Craiova şi instanţele din raza sa de competenţă au înregistrat la nivelul anului 2017 un număr de 215164. dosare nou intrate, cumulând un rol total de 284.468 de cauze, în creştere comparativ cu anul 2016 cu 2 % (respectiv 5371 de cauze)., dintre acestea soluţionându-se un număr de 218.642 cauze, rezultând astfel o rata de soluţionare de 101,6%.
La finalul anului 2017 stocul a fost de 65.826 de cauze, mai mic faţă de anul anterior, când dosarele ramase nesoluţionate au atins un număr de 66.928.
Pe rolul Curţii de Apel Craiova, în anul 2017, a fost înregistrat un număr de 20005 cauze nou intrate care, împreună cu stocul de 3300 dosare existent la 01 ianuarie 2017, au cumulate un volum total de 23305 cauze.
Curtea de Apel Craiova continuă să se situeze pe a doua poziţie în ierarhia curţilor de apel din ţară, având o pondere de 10,1 % din totalul dosarelor nou intrate pe rolul instanţelor din ţară.
Situaţia este similară şi pentru numărul cauzelor soluţionate, Curtea de Apel Craiova având o pondere de 11,9 % din totalul hotărârilor pronunţate la nivel naţional.
Privită din perspectiva ansamblului indicatorilor de performanţă, stabiliţi de Consiliului Superior al Magistraturii, diagrama activităţii judiciare a Curţii de Apel Craiova precum şi a instanţelor arondate s-a încadrat la gradul „foarte eficient”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS