14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStudii pentru noi giratorii și semaforizări în Craiova

Studii pentru noi giratorii și semaforizări în Craiova

Primăria Craiova a prevăzut în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2018 suma de 135.000 de lei pentru efectuarea mai multor studii de fezabilitate privind montarea unor instalații de semaforizare la unele intersecții și treceri de pietoni din oraș, precum și amenajarea unor sensuri giratorii în zone cu trafic intens. Trecerile de pietoni vizate pentru a fi semaforizate sunt cea de pe bulevardul 1 Mai – zona Universității de Medicină și Farmacie, cea de pe strada Calea Severinului – zona CLF și cea de pe strada Râului, intersecția cu strada Bucovăț, pentru fiecare studiu fiind alocați câte 15.000 de lei. Semafoare ar putea să apară și la intersecțiile străzilor Bariera Vâlcii cu Toamnei, respectiv Brestei cu Pelendava, pentru al căror studiu de fezabilitate au fost prevăzuți câte 20.000 de lei.
Municipalitatea a prevăzut bani și pentru patru studii de fezabilitate care să arate cam ce costuri ar presupune amenajarea de giratorii în unele intersecții din Craiova cu trafic intens. Este vorba de intersecția străzii Anul 1848 cu strada General Gheorghe Magheru (10.000 de lei), intersecția străzilor Traian Lalescu cu Dezrobirii (10.000 de lei), intersecția bulevardului Decebal cu străzile Caracal și Henry Ford (15.000 de lei) și intersecția bulevardului Nicolae Romanescu cu străzile Râului și Calea Dunării (15.000 de lei). La ultimele două există de mult timp sensuri giratorii provizorii, dar ideea este de a le transforma într-unele permanente. Tot pentru partea de sistematizare a circulației, primăria a alocat suma de 5.000 de lei pentru achiziția unor servicii de proiectare privind amenajarea unor scuaruri pentru refugii pietonale.
Autoritățile locale vor lua în calcul anul acesta și reabilitarea podului rutier peste calea ferată situat pe drumul spre Șimnic și a Pasajului Electroputere. În ambele cazuri nu este însă vorba și de vreo lucrare anul acesta, banii, câte 50.000 de lei, fiind doar pentru expertize și proiecte tehnice. La podul rutier peste calea ferată, suma alocată ar fi pentru expertiza tehnică, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), proiectul tehnic și asistența tehnică din partea proiectantului. „Pe podul spre Melinești există deja o restricție de 7 tone și se pare că el nu mai prezintă o foarte mare siguranță. Am bugetat anul acesta o expertiză, iar la anul vom bugeta execuția”, a precizat primarul Craiovei, Mihail Genoiu. La pasajul rutier Electroputere se vor face anul acesta doar o actualizare a expertizei tehnice și un proiect tehnic. „Și acest pasaj are o grămadă de ani și trebuia verificat“, a explicat edilul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS