8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSesiune de informare pentru copiii Centrului social „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei

Sesiune de informare pentru copiii Centrului social „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei

Centrul social pentru copii „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei și Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj au organizat săptămâna aceasta o sesiune de informare pentru copiii beneficiari, cu privire la modalitățile de obținere și păstrare a securității personale, pe stradă, acasă și în raport cu jocurile virtuale.
Activitatea a constat în vizionarea unor filme de scurt metraj cu mesaj preventiv educativ, sesiuni de discuții pe marginea temelor prezentate în materialele video, dezbateri cu elevii și specialiștii centrului privind diversele cazuri în care minorii pot cădea victime sau pot comite infracțiuni. Activitatea a fost coordonată de comisar șef Giucă Stanca și comisar Girgel Nadia, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al IPJ Dolj.
„Teoriile moderne vorbesc despre necesitatea construirii – între specialiști și copii – unei relații bazate pe respect, încredere și apreciere, ca bază pentru tot ce înseamnă educație și dezvoltare personală. La toate nivelele dezvoltării, copiii au nevoie de oportunități. Evoluția societății depinde de felul în care creștem și educăm generațiile viitoare, iar viitorul lor e necesar să fie modelat în armonie, cooperare, lărgirea orizonturilor și dobândirea de experiență. Asadar, fiecare specialist îi poate ajuta pe copii să devină mai buni și mai responsabili, iar beneficiile pe termen lung ale acestui proces sunt deosebite pentru societate”, a subliniat psiholog Adelina Dima, din cadrul Centrului pentru copii „Best Life”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS