16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Controale la proprietarii de balcoane construite la parterul blocurilor

Craiova: Controale la proprietarii de balcoane construite la parterul blocurilor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții desfășoară în această lună mai multe acțiuni de verificare a proprietarilor de balcoane executate la parterul blocurilor de locuințe, în sensul dacă acestea au fost realizate și sunt deținute cu respectarea prevederilor legale.
Astfel, vor fi verificate construcțiile din punct de vedere al existenței autorizațiilor de construire, al respectării de către proprietari a condițiilor impuse prin autorizația de construire și documentația aferentă (pentru cazurile în există autorizație de construire) emisă de către Primăria Municipiului Craiova, în temeiul Legii nr. 50/1991 republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, precum și dacă proprietarii au încheiat contracte de supreficie cu autoritatea locală pentru suprafețele de teren ocupate de balcoane (teren ce face parte din proprietatea publică a municipiului Craiova).
Pentru proprietarii de balcoane ce nu au respectat prevederile impuse de lege și de actele administrative emise de autoritatea locală, vor fi aplicate sancţiuni, în vederea intrării în legalitate.
Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 588/2014 – (privind constituirea dreptului de superficie cu titlu gratuit asupra terenului aferent, în favoarea deţinătorilor construcţiilor edificate la parterul imobilelor cu destinaţia de locuinţe colective) s-a prevăzut posibilitatea ca deținătorii acestor construcții să încheie contracte de superficie cu autoritatea locală pentru terenul aflat sub construcție, pentru o perioadă de cel mult 99 ani, contract necesar în vederea întocmirii documentației prevăzută de Legii nr. 50/1991 republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în vederea intrării în legalitate cu construcțiile executate fără forme legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS