11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Doi poliţişti din Filiaşi au refuzat mita de la un şofer depistat în timp ce se deplasa cu 119 km/oră prin localitate

Dolj: Doi poliţişti din Filiaşi au refuzat mita de la un şofer depistat în timp ce se deplasa cu 119 km/oră prin localitate

Doi poliţişti din Filiaşi au refuzat mita oferită de un şofer ce depăşise cu mult viteza legală pe raza localităţii respective.
Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, agentul șef adjunct de poliție Balaci Alin și agentul principal Tapalagă Ion, ambii de la Formațiunea de poliție rutieră din cadrul Poliției orașului Filiași, în timp ce efectuau activități de supraveghere a traficului auto în comuna Brădești, Dolj, au oprit un autoturism care se deplasa cu viteza de 119 km/h în localitate.
Conducătorul autoturismului, Nicu V., 31 de ani, din Craiova a încercat să scape de rigorile legii și a oferit celor doi polițiști suma de 150 lei în încercarea de a-i convinge pe aceștia să nu îi rețină permisul de conducere.
Agenții de poliție au refuzat mita oferită de conducătorul auto, au informat conducerea IPJ Dolj și pe lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, care au preluat cercetările și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de dare de mită pe numele lui Nicu V.
Persoana în cauză a fost reținută pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore și a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dolj.
Cei doi agenți de poliție sunt absolvenți ai Școlii de agenți de poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2009, respectiv 2012 și au fost felicitați de conducerea Inspectoratului pentru conduită profesională și etică exemplară de care au dat dovadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS