11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Lansare de carte la "Aman"

Craiova: Lansare de carte la „Aman”

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” găzduiește sâmbătă, 20.01.2018, începând cu ora 13.00, lansarea volumului „Proximul cuantic”, autor Eugen Ștefan Lenghel.
Moderatorul evenimentului este Mircea Liviu Goga, iar printre invitați sunt prezenți și Aurel Maria Baros și Viorel Pîrligras.
“Ritm, idee, suspans, finaluri neașteptate, accident științific, acțiune, teme de meditație, personaje solid construite, universuri cunoscute… Cam asta ne propune Eugen Lenghel într-o carte care trebuie citită mai ales de aceia care au rămas perpetuu îndrăgostiți de epoca de aur a science-fiction-ului și care știu din teorie sau simt din instinct că stilul clasic nu se demodează niciodată”, Dan Doboș.

“Volumul de față face legătura între realitatea cuantică și inteligențele artificiale, fără a exploata un eventual conflict, căutând în același timp modalități de conviețuire. Inteligențele artificiale vor fi exact ceea ce le obligăm să fie, prin ceea ce suntem noi. Le vom fi părinți și educatori. Vor fi exact ceea ce pot fi copiii noștri, doar că nu vor fi copii. Vor fi extensiile noastre sociale într-un univers cvasi-necunoscut. Sunt proximii cuantici ai umanității, acele entități despre care nu vom putea ști dacă sunt umane. Dar pentru a ști trebuie să învățăm din nou ce înseamnă umanitatea, cum să fim toleranți cu natura și cu noi înșine”, Eugen Lenghel.

Eugen Stefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) , autorul cărții, este specialist în informatică cu experiență de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studențesc „Solaris”, intrând în viața literară doar puțin după începutul vieții profesionale.
Una dintre prozele sale a fost selectată pentru publicare în Almanahul „Anticipația 1990”, urmată de publicarea în numărul 6 al colecției „Clubul SF”, în 1990, a altor două povestiri. După o perioada de consolidare profesională, a reluat activitatea literară în paginile unor reviste online și antologii, dintre care se pot menționa antologia de proză scurtă „Ferestrele Timpului”, Tracus Arte 2013, şi antologia de poem fantastic „Cerul de Jos”, Editura Virtuală, 2013.
Debutul în volum personal este concretizat prin selecția de proză scurtă „9 Istorii Reutilizate”, Editura Tritonic, 2014. În același an, la Târgul de carte Gaudeamus, lansează volumul de proză scurtă „Numărătoare Inversă”, la editura Tritonic. În 2015 an revine cu volumul „Fermierul virtual”, la Editura Tracus Arte dublat de volumul prin care abordează noi tematici „Instabilitate cuantică”, la Tritonic, ambele fiind lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. Urmează lansarea în 2017 a volumului „Proximul cuantic”, publicat cu sprijinul Editurii Eikon, care cuprinde două proze premiate.
Pe lângă volumele de mai sus, contribuie cu de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro.
Experiența de coordonator în publicistica virtuală începând cu 2010, i-a permis ca în 2013 să înființeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS