21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni cercetaţi pentru tăiere ilegală de lemne

Doljeni cercetaţi pentru tăiere ilegală de lemne

Polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Breasta i-a depistat pe V. Tudor, din municipiul Craiova, de 31 ani și M. Adrian, din Seaca de Pădure, de 20 ani, care încărcau dintr-un atelaj hipo într-o autoutilitară, lemne de foc esență salcâm. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că, în dimineața zilei de 2 ianuarie, în jurul orei 8.00, M. Adrian a mers cu un atelaj hipo în pădurea din punctul „Pleana”, din comuna Brabova, judeţul Dolj, de unde a tăiat cu o drujbă, 4 arbori esență „salcâm”, de dimensiuni cuprinse între 20 cm și 35 cm, pe care i-a fasonat în chituci cu o lungime estimativă de 30 cm. Ulterior acesta i-a transportat cu atelajul hipo la circa 100 m de drumul județean, unde le-a încărcat în autoutilitara ce aparține lui V. Tudor. Materialul lemnos nemarcat a fost inventariat de către un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Craiova, rezultând o cantitate de 0,720 mc.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos, fapte prevăzute de Legea 46/2008 Republicată.

Polițiști din cadrul Postului Cernătești l-au depistat, ieri, pe P. Marian, de 32 de ani, din localitate, care a tăiat și sustras un număr de 15 arbori, specia „cer”, cu diametrele cuprinse între 8 și 28 cm, din punctul „Raznicul Bătrân”, de pe o suprafață de pădure ce aparține Primăriei Cernătești. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de material lemnos sustrasă a fiind de 0,40 mc, iar prejudiciul cauzat de 175 de lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS