10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFestivalul Internațional "Craiova Muzicală" continuă cu recitalul susținut de soprana Daniela Vlădescu

Festivalul Internațional „Craiova Muzicală” continuă cu recitalul susținut de soprana Daniela Vlădescu

Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală” 44, ediție Barock, continuă luni, 20 noiembrie, cu un recital vocal susținut de cunoscuta soprană Daniela Vlădescu, baritonul Stefan Popov și pianista Gonul Aptula, cu arii și duete, pornind din epoca barocă până în cea contemporană: opera ”Rinaldo” de Händel, ”Tosca” de Puccini, opereta ”Văduva veselă” de Lehar, opereta ”My Fair Lady” de Loewe, ”Memory” din musicalul ”Cats”.

Marți, trompetistul Emil Bîzgă, interpret original care îmbină într-un mod fericit floclorul românesc cu jazz-ul românesc și Marius Preda, primul solist la țambal din istoria jazz-ului, prezintă pe scena festivalului Barock Duo Jazz.

Concertul vocal-simfonic de miercuri reunește trei invitați speciali, dirijorul Adrian Stanache, soprana Alexandra Coman, ”o voce de o calitate briliantă și un timbru deosebit”, care a cântat împreună cu celebrii Luciano Pavarotti și Jose Carerras și, nu în ultimul rând, tenorul Michael Kleitman care a avut onoarea să înregistreze un album cu trupa rock Scorpions.

Joi seara este din nou în lumina reflectoarelor vocea umană, într-un concert a cappella în interpretarea Coralei Academice a Filarmonicii ”Oltenia”, dirijate de Manuela Enache, programul fiind prezentat de Mihaela Dumitru.

Ziua de vineri aduce un moment spectaculos, simfonic-rock, al Orchestrei de Barockeri a Universității Naționale de Muzică București, cu Adrian Ciuplea (bas electric), Mihail Ghica și Sabin Penea (viori). Sâmbătă , ansamblul vocal bărbătesc ”Ioan Cucuzel – cel cu glas îngeresc” din Bulgaria, dirijat de maestrul Kristian Popov ne introduce în atmosfera sacră ortodoxă, de tip medieval. Săptamâna se încheie, dar nu și festivalul care mai are două zile de desfășurare, cu Ansambul Baroc ”Transilvania” dedicat interpretării muzicii baroce, universale și autohtone, folosind copii ale unor instrumente din Barocul muzical. Toate evenimentele din Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală”, ediția 44, încep la ora 19, au loc la Filarmonica Oltenia Craiova, prețul biletelor fiind unic, 20 lei/seară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS