12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTârg de toamnă organizat de elevi din Craiova

Târg de toamnă organizat de elevi din Craiova

https://www.youtube.com/watch?v=AHDutSgMZCA&feature=youtu.be

Murături, zacuscă, tocană de legume, bulion, dar și compot și dulceață de diverse fructe, toate preparate în casă, au fost vândute, vineri, la Școala gimnazială ”Mihai Viteazul” din Craiova. A fost primul târg de toamnă în curtea școlii care a atras ca un magnet cumpărătorii. Și ca evenimentul să fie autentic nu a lipsit nici muzica populară. Negustorii au și lăsat la preț. Banii adunați vor fi folosiți pentru realizarea unei fântâni în curtea școlii, care să o înlocuiască pe cea veche.

Cu mic cu mare, elevii Școlii gimnaziale ”Mihai Viteazul” din Craiova au fost vineri negustori de seamă, la târgul de toamnă, organizat în curtea unității de învățământ. Inițiativa acestui eveniment a fost chiar al copiilor, după ce au participat la un curs în care au învățat despre serviciul în folosul comunității. Au așezat în curtea școlii mese, pe care au pus borcanele cu gogoșar, roșii în bulion, murături asortate, dulceață de pere, dulceață de căpșuni, compot de vișine și de prune . Nu a lipsit nici muzica populară, care a atras repede curioșii din zonă în jurul meselor. Cei mici și ei gata de negoț. ”Este Black -Friday, dăm și cu cinci lei borcanul. Am adus zacuscă, compot”, striga Alexandra de la clasa a V-a. Produsele au fost în general pregătite de părinți sau de bunici. ”Compot, zacuscă, dulceață de caise. Eu am venit cu dulceața și am vândut destul de mult” a spus Marius Voicu elev în clasa a V-a D.
O parte dintre elevi mergeau cu produsele printre cumpărători. ”Am gogoșar de la bunica mea. Nu mă pricep eu să fac murături, dar mă ocup de vânzare. A fost o idee minunată, avem și muzică populară. Am primit sprijin mult și din partea conducerii școlii pentru tot ceea ce înseamnă organizare”, a spus Andrei de la clasa a VIII-a. La târg au fost și cei de la clasa pregătitoare. ”Am venit cu murături. Am vândut un borcan de 6 lei și încă un borcan de 5 lei. Îmi place aici la târg”, a spus școlarul Gabriel Eduard.
Banii strânși din vânzarea produselor vor fi folosiți pentru a face o altă fântână cu apă potabilă, în curtea unității școlare. ”Inițiativa aparține elevilor participanți la proiectul ”Natura în oraș”, lansat de fundația ”Noi Orizonturi” cunoscută în ceea ce privește inițierea în serviciul în folosul comunității. Și după ce au învățat de la specialiști cum să facă ceva pentru comunitatea în care trăiesc, elevii noștri au ales să înlocuiască fântâna din curtea școlii, care în acest moment este din tablă, realizată cu muți ani în urmă, cu o fântâna modernă care să se încadreze în peisajul și cerințele actuale. S-au implicat toți copii și au adus diverse produse de toamnă. Cei care au avut sprijin mai mult din partea părinților au scris pe borcane și ingredientele puse la preparatele lor. Vă invităm să cumpărați cu încredere de la noi produse bio””, a spus Alexandrina Năstase, directorul unității școlare. De altfel, și managerii s-au numărat printre cumpărători, fascinați de entuziasmul copiilor, precizând că se gândesc să mai organizeze astfel de evenimente. ” Fiecare clasă au avut cel puțin cinci borcane pe care le-a adus pentru vânzare. Având în vedre succesul pe care l-am avut, cu siguranță vom găsi momente și motive să mai organizăm astfel de evenimente. Ceea ce se strânge aici se gestionează cu ajutorul asociației de părinți a școlii, care deja ne sprijină de la începutul anului școlar”, a mai spus Alexandrina Năastase, managerul Școlii gimnaziale ”Mihai Viteazul” Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS