4.7 C
Craiova
joi, 15 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj Craiova: Copiii cu rezultate bune la engleză, premiaţi la festivitatea Cambridge

Craiova: Copiii cu rezultate bune la engleză, premiaţi la festivitatea Cambridge

Elevii cu rezultate excelente obținute la limba engleză, care au promovat examenele Cambridge în sesiunea 2017, în centrul de examinare din Școala Gimnazială „Traian” Craiova, au fost felicitați oficial pentru performanțele obținute în acest an. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, începând cu ora 16.00, fiind organizat de către echipa Școlii „Traian”, cu sprijinul partenerilor săi din mediul de afaceri. Organizatorii şi-au propus, astfel, recunoașterea eforturilor copiilor participanți la examenele administrate de British Council, precum și încurajarea studiului limbii engleze.
La festivitate au participat cei 123 de elevi din Craiova, care au susținut și au promovat examenele Cambridge în centrul din Școala „Traian”, în sesiunile organizate în anul 2017, 81 dintre ei fiind elevii unității de învățământ, și care au obținut, astfel, o certificare recunoscută la nivel international.
Dintre aceștia, 51 au susținut examenele Cambridge pentru copii (YLE – Young Learners English), examene pentru începători, menite să evalueze competențele lingvistice ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani prin trei probe: Listening (ascultare), Reading & Writing (citire și scriere) și Speaking (conversație), structurate pe trei niveluri de dificultate: Starters, Movers, Flyers. Certificatele obținute în urma susținerii examenelor Cambridge: Movers și Flyers pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a V-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1, conform grilei Cadrului European Comun de Referinţă Pentru Limbi Străine).
De asemenea, 38 de elevi au obținut certificatul Certificatul KET (Key English Test) care le demonstrează abilitatea de a comunica în limba engleză în situații simple.
Examenul PET (Preliminary English Test) PET a fost promovat de 35 de elevi care atestă că aceștia au un nivel pre-intermediar de limba engleză (nivelul B1) și pot face conversație pe teme uzuale, practice, precum activități în timpul liber, educație, îmbrăcăminte, mediul înconjurător, descrierea locurilor, locuri de muncă, divertisment, vreme etc.
Elevii participanți la acest tip de examene se numără printre cei care acordă un interes deosebit studierii limbii engleze atât la școală, dar și acasă, unde continuă pregătirea suplimentară prin rezolvarea unor teste în formatul special al acestor examene, care se regăsesc pe site-ul oficial, www.cambridgeenglish.org, dar și în culegeri elaborate în acest sens.
Pe lângă rolul lor de a-i motiva pe elevi în cadrul procesului de învățare și de a monitoriza evoluția acestora, examenele Cambridge KET/PET, administrate de British Council, sunt luate în considerare pentru recunoașterea și echivalarea probelor de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal cu program bilingv și intensiv.
Școala „Traian” are o experiență de cinci ani în organizarea acestor examene, fiind prima școală gimnazială din Craiova acreditată ca centru de examinare Cambridge, partener al Consiliului Britanic. Și în anul 2018, coordonatorii acestor examene în școală, Raluca Nechita și Daniela Velicescu, profesoare de limba engleză, vor organiza următoarea sesiune pentru Cambridge YLE pe data de 28 aprilie, urmând ca în luna iunie să se desfășoare examinarea KET și PET.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ordinul Ministerului Sănătății cu noile criterii de carantinare a...

Ordinul privind noile criterii de carantinare semnat de Andreea...

ȘTIRI GdS

Curg preavizele de concediere la Salubritate, angajaţii au intrat...

Angajaţii de la Salubritate au început să primească previzele de concediere colectivă. Salariaţii au intrat în panică, fiindcă una li s-a promis şi alta...

Operaţiunea autobuzul electric „made în Turcia“. BMC vinde tot...

Firma BMC Truck & Bus a fost declarată câştigătoare a licitaţiei privind furnizarea a trei autobuze electrice pentru oraşul Dăbuleni. BMC a rămas singură în cursa pentru furnizarea a 30 de autobuze electrice pentru Craiova şi este în cărţi şi la licitaţia pentru alte trei autobuze electrice pentru oraşul Segarcea.

Un sfert din Craiova rămâne mâine fără apă

Un sfert din Craiova rămâne mâine fără apă. Compania de Apă Oltenia a anunțat că întrerupe furnizarea apei potabile între orele 09:00 – 18:00.

Incidenţa, în scădere în Craiova. Lista completă cu incidenţa...

Rata de infectare cu noul coronavirus este în scădere în judeţul Dolj, ajungând la 2,34 marţi, faţă de 2,37 în ziua precedentă. Şi în...

Bilanţul Covid în Dolj: Aproape 100 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 99 de cazuri noi de infecţie cu Sars-Cov2 în Dolj şi 4 noi decese. La ATI, sunt...

VIDEO / A aruncat gunoiul pe stradă, s-a trezit...

O femeie din Craiova a fost amendată după ce a aruncat gunoiul pe stradă.