8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJCI Cycling Day la Craiova

JCI Cycling Day la Craiova

Săptămâna europeană a mobilităţii vine cu ediţia din septembrie a proiectului JCI Cycling Day, sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 18.15, cu plecarea din Parcul Nicolae Romanescu (intrarea de la statuie).
Săptămâna europeană a mobilităţii a fost lansată în anul 2002, la Bruxelles, fiind în prezent susţinută de Direcţia Generală Mobilitate şi Transport a Comisiei Europene. Comisarul european pentru Mediu din acea perioada, Margot Wallström, a precizat că scopul dedicării unei săptămâni acestui eveniment este de a contribui la conştientizarea nevoii de a schimbă paternurile noastre privind mobilitatea şi de a combate efectele schimbărilor climatice.
Proiectul JCI Cycling Day este o acţiune dedicată cetăţenilor din Craiova şi are că scop conştientizarea publicului larg şi a presei de nevoia promovării utilizării bicicletei că o componentă esenţială a mobilităţii urbane durabile şi alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun şi deplasarea pietonală.
Startul se dă la ora 18.15 pe următorul traseu: Parcul N. Romanescu – Bld. 1 Mai – Bld. Ştirbei Vodă – Str. Răului – Str. Brestei – Calea Bucureşti – Str. Arieş – Str. Eugeniu Carada – Str. CD Fortunescu – Str. Simion Bărnuţiu – Calea Unirii – Parcul N. Romanescu.
Participarea la acest eveniment se face cu bicicletă proprie, iar persoanele care nu posedă biciclete le pot închiria de la centrul de închirieri din Parcul N. Romanescu. Primele 60 de persoane au reducere de 50% la închirierea bicicletelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS